9 TIPS FÖR BÄTTRE BETYG.
Hej på er!

Jag bläddrade bland mina sparade inlägg på bloglovin och hittade dessa grymma tips. Ville visa er för jag tror att det kan hjälpa er också!

Från början kommer tipsen från Frida.se ( Klicka här! ).  // Alla bilder kommer ifrån Weheartit (@sofiaanderskar02 )
 

1. VÅGA FRÅGA FÖR BÄTTRE BETYG. 

Är det något du inte förstår på lektionen? Räck upp handen och ställ frågan rakt ut, eller stanna kvar efteråt och fråga om läraren kan gå igenom det du undrar över igen. Det skadar aldrig att fråga, och dessutom visar det att du är intresserad av vad som händer på lektionerna. Det viktigaste är bara att komma ihåg att inga frågor är dumma frågor. Passa på att fråga vänner och din familj om det är annat du undrar över, som läraren kanske inte behöver hjälpa till med.

2. AVSÄTT TID FÖR ATT PLUGGA. 

Vi vet hur svårt det kan vara att plugga när Snapchat lockar på mobilen eller när tv-serien står pausad på datorn. Men försök tänk så här – ju mer effektivt du pluggar, desto mer fritid kommer du också att få. Avsätt därför tid (precis som om du skulle gå på en lektion) för att plugga, så kommer det med största sannolikhet gå både snabbare och bättre. Passa på att lägga mobilen och datorn i ett annat rum samtidigt för att slippa stör-moment.

IMG_3093

3. VAR FÖRBEREDD PÅ LEKTIONERNA. 

Fråga läraren vad ni ska gå igenom på nästa lektion och förbered dig innan. Googla, läs kapitel i böckerna och försök hålla dig uppdaterad för att enklare förstå vad din lärare pratar om.

4. SOV OCH ÄT ORDENTLIGT. 

Det är superviktigt för koncentrationen att du både är utvilad och har energi när det är dags att plugga. Hoppa inte över frukosten innan ett prov och gå och lägg dig i tid kvällen innan. Ta gärna med dig en flaska vatten och en frukt till skolan för att hålla energinivån på topp hela dagen!

5. SITT LÅNGT FRAM PÅ LEKTIONERNA. 

Ryktet om att skolkare sitter längst bak i klassrummet stämmer nog faktiskt till viss del. För om du sitter längst fram i klassrummet visar du intresse inför läraren, du ser allt som skrivs på tavlan och du distraheras inte av de andra i klassen. Dessutom är det lättare att på så sätt få lärarens uppmärksamhet och hjälp om det är något du inte förstår.

IMG_3090

6. GÖR ORDENTLIGA ANTECKNINGAR. 

Ett superknep för att minnas allt som sägs på lektionen är att sätta på bandspelarfunktionen på mobilen och spela in hela lektionen. På så sätt kan du enkelt gå tillbaka och lyssna på vad läraren sade i efterhand om det är något som kändes oklart. Passa samtidigt på att göra organiserade anteckningar där du bit för bit spaltar ner det viktigaste som diskuteras på lektionen.

7. PLUGGA INTE HELA NATTEN. 

Att plugga hela natten stjälper snarare än hjälper – tro oss. Se till att göra ett ordentligt schema för när du ska plugga och ägna istället nätterna åt att sova. Att komma svintrött till ett prov och känna sig helt grötig i hjärnan ger knappast ett A i slutändan.

 

8. VAD KRÄVS FÖR ATT JAG SKA FÅ ETT HÖGRE BETYG?

Fråga din lärare om konkreta åtgärder för att få högre betyg. Läraren har olika dokument för mål du måste uppnå för att få ett visst betyg, och självklart har du rätt att få ta del av dem. Be att få veta vilka betygskriterier du behöver klara av för att nå det betyg du vill ha och sätt en plan utifrån det.

IMG_3091

 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress