RECEPT: VEGGOBIFFAR + ATTÄTA VEGETARISKT
IMG_6855

Hej på er!

Som ni kanske vet så har jag och min familj börjat äta mer vegetariskt! Vi brukar äta vegetariskt 3 - 4 dagar i veckan och jag äter också i skolan. Anledningen till att jag börjat äta mindre kött är för att jag dels tänker på miljön , djuren och även mig själv!

Det jag tycker är största skillnaden är att det blir en mer behaglig mättnad, jag blir liksom inte "proppmätt" och det blir även roligare att laga maten tycker jag!

Här har ni ett väldigt bra och lätt veggorecept som ni som inte äter så mycket vegetariskt borde testa det, då det är så lätt! Receptet kommer från börjar från Josefin Dahlbergs blogg (klicka här!). 

 

IMG_7047 (1)

Ingredienser ( för fyra personer ): 

2 Sötpotatisar

2 paket halloumi

salt

Tillbehör kan vara sallad, avokado, tomat eller något annat.  För potatis finns ju redan i!

Hur du gör: 

1. Riv sötpotatisen och halloumin på ett rivjärn.

2. Lägg det i en bunke tillsammans med två ägg.

3. Blanda allt och låt stå i en stund. Häll sedan av de vatten som kommer från sötpotatisen.

4. Forma som biffar och stek på mellanvärme tills de blir bruna och fina och lite knapriga.

5. Varsågod att äta!
Kom ihåg att biffarna kan behövas stekas lite längre än ovegetariska biffar!

 

Andra inlägg om vegetarisk mat: 

Min favoritkokbok + Pasta recept 

 

 
Josefin Dahlberg

Mmmmmm, älskar de biffarna!! <3

Svar: Ja! Superbra att du lade upp receptet! <3
sofiaanderskars

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress